FAQs

Waarom een houten ring?

Of het nu gaat om persoonlijke voorkeur, ecologische impact, metaalallergieën of de wens om anders te zijn, hout is een prachtige en duurzame keuze voor ringen. Sterk maar licht, deze ringen gaan een leven lang mee met de juiste zorg.

Fineer hout - vast hout?

Een gebogen houten ring wordt gemaakt door fijne reepjes fineer te stomen en in elkaar te lijmen. Het eindproduct is een sterke en mooie ring die een leven lang meegaat en daarbij weinig tot geen afval achterlaat.

Hoe lang gaat zo een ring mee?

Mijn ringen zijn gemaakt om een ​​leven lang mee te gaan, en met de juiste zorg en onderhoud zal dit lukken . Bekijk de onderhoudspagina voor enkele eenvoudige tips om je ring er jarenlang mooi uit te laten zien.

 

Zijn de ringen waterbestendig?

Kort antwoord:

deze ringen zijn waterbestendig, niet watervast.

Lang antwoord:

deze ringen zijn afgewerkt met cyanoacrylaat, beter bekend als superlijm, dat de ring in wezen omhult met een laag acryl en deze beschermt tegen water. Hoewel de ringen absoluut waterbestendig zijn, heeft de ervaring ons geleerd dat geen enkele houtafwerking 100% waterdicht is. Ook boten moeten immers regelmatig worden opgeknapt. Om deze reden raden we aan om voor de zekerheid de ringen af ​​te doen voordat u gaat zwemmen, douchen en zelfs handen wassen.

Hoe vind ik de juiste diameter?

Een ring is een prachtig sieraad en een geliefd cadeau. Het kan soms lastig zijn om de juiste ringmaat te bepalen als je een mooie ring online ziet. Voor een prettig draagcomfort is het belangrijk dat de ring goed past. Zelf je ringmaat opmeten is gemakkelijk te doen. Of je nu helemaal nog geen ring hebt of een ring waarvan je de maat niet weet, met deze methodes vind je altijd jouw perfecte ringmaat. Lees hieronder verschillende manieren hoe je jouw ringmaat kunt bepalen.

De diameter meten van een bestaande ring

De makkelijkste manier om een ringmaat te bepalen is door een goed passende ring die je al hebt op te meten. Pak een liniaal of meetlint en meet de diameter van de binnenkant van de ring (meet de rand niet mee). Het aantal millimeters is de ringmaat.

Gebruik een touwtje of lintje

Als je geen passende ring hebt, dan kun je achter jouw ringmaat komen door de omtrek van je vinger te meten. Gebruik voor deze methode een touwtje of lintje. Houd er met meten rekening mee dat de ring ook over de knokkel moet kunnen en meet dus niet te strak.

  • Draai het touwtje of lintje om de vinger waar je de ring wilt dragen;

  • Knip af waar het touwtje bij elkaar komt of zet een streepje;

  • Meet het stukje touw of lint op (tot het streepje) met een meetlint in millimeters;

  • Je weet nu de omtrek van je vinger, zoek in de tabel de ringmaat die hierbij past. (zie tabel onderaan)

Gebruik een meetlint

Een andere manier om de omtrek van je vinger te meten is door een meetlint te gebruiken. Deze methode is gemakkelijker dan met een touwtje of lintje maar iets minder nauwkeurig. Draai het meetlint om je vinger, laat het meetlint elkaar kruisen en lees het aantal millimeters af. In de tabel kun je zien welke ringmaat het beste bij de omtrek past.

Ringmaat omrekenen

Bij het weergeven van een ringmaat wordt vrijwel altijd de binnendiameter van een ring aangehouden. Dit komt omdat deze het meest makkelijk is om te meten. Ook de omtrek in millimeters wordt gebruikt. In de maattabel onderaan deze pagina vind je de Europese ringmaten gekoppeld met de binnendiameter van een ring en de omtrek in millimeters.

 

 

Hoe lang duurt het vooraleer ik mijn ring heb?

Iedere ring wordt op bestelling gemaakt, ik doe er een tot drie weken over. 

Hoe onderhoud ik de ring?

Je houten ring schoon en droog houden is de beste manier om hem te verzorgen. De afwerking hoeft niet te worden gewaxt of geolied, omdat deze producten niet meer door het hout worden opgenomen, maar eerder op uw handen afwrijven. Het vermijden van chemicaliën zoals huishoudelijke schoonmaakmiddelen, handdesinfectiemiddelen, enz. is essentieel om de ring de komende jaren in topvorm te houden. Neem een ​​kijkje in het gedeelte over zorg en onderhoud op de onderstaande pagina voor enkele eenvoudige tips om ervoor te zorgen dat uw ring er jarenlang goed uit blijft zien.

ONDERHOUD

 

Water.

Alle ringen zijn afgewerkt in cyanoacrylaat, een stevige acrylafwerking die tegen een stootje kan en gemakkelijk te repareren is. Hoewel de afwerking beweert waterdicht te zijn, is geen enkele afwerking echt 100% waterdicht. Na verloop van tijd zal water zelfs de hardste afwerkingen wegslijten, daarom raden we aan om voor de zekerheid je ring af te doen voordat je gaat zwemmen, douchen en zelfs je handen wassen. Maak je geen zorgen als je ring af en toe nat wordt; droog het gewoon zo snel mogelijk af.


Chemicaliën en Handcremes.

Houd je ring ook uit de buurt van chemicaliën zoals huishoudelijke schoonmaakmiddelen, handdesinfecterende middelen, crèmes, lotions, parfums, zonnebrandmiddelen en zelfs haarproducten. Deze producten bevatten vaak schuurmiddelen die de afwerking kunnen aantasten. Speciale aandacht moet worden besteed aan het vermijden van producten zoals nagellakremover en andere producten die aceton bevatten, omdat dit de afwerking zal oplossen.

Bumps and bruises.

Hoewel je ring niet onverwoestbaar is, kan hij zeker alles aan wat het dagelijks leven tegen kan komen. Fineer hout is sterk en extreem duurzaam en gaat daarom lang mee. Net als bij elk ander type ring kunnen na verloop van tijd lichte krassen zichtbaar worden

Wax.

Sommige onafgewerkte houten ringen vereisen regelmatig polijsten met was of olie. Deze ringen zijn afgewerkt, dus waxen en oliën zijn niet nodig en zouden alleen op je handen afwrijven.

Na een tijdje....

Opgehoopt vuil of aanslag kan worden verwijderd door licht te polijsten. Bij hardnekkig vuil helpt een druppel water. Pas op dat u niet te hard wrijft, omdat u uiteindelijk door de afwerking heen kunt polijsten.

Neem gerust contact met me op als je nog vragen hebt.

Alles nog eens op een rijtje:

 

  1. Houd je ring schoon en droog

  2. Vermijd agressieve chemicaliën, vooral alles dat aceton bevat

  3. Vermijd handontsmettingsmiddelen, lotions en crèmes

  4. Waxen is niet nodig